Prajitura cu doua blaturi

de Xandrinne in Prajituri, 23 Iul 2013 | 13684 vizualizari

 

Eu nu prea am stiut cum s-o denumesc... Reteta o am de la o colega; fara titlu :)

 

INGREDIENTE

  • Blat galben:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri faina;
  • Blat cu nuca:
  • 7 albusuri,
  • 7 linguri zahar,
  • 1 cana nuca tocata,
  • 1 cana rahat taiat cubulete,
  • 1 cana de visine (visine conservate pentru iarna, scurse bine),
  • 3/4 cana faina;
  • Crema:
  • 7 galbenusuri,
  • 7 linguri zahar (puteti sa mai "taiati" din zahar, daca doriti),
  • 1 pachet budinca de vanilie,
  • 450 ml lapte,
  • 1 pachet unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu doua blaturi:

Batem bine cele 4 oua cu zaharul, cu un praf de sare si putina esenta de vanilie, pana se albesc si isi maresc volumul; incorporam treptat si faina, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus.

Impartim in doua compozitia si coacem doua blaturi, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit. Facem testul scobitorii pentru a vedea cand sunt coapte blaturile. Eu am facut un singur blat :)

Separat batem spuma cele 7 albusuri cu un praf de sare; punem pe rand si zaharul si mixam bine, pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam pe rand, nuca tocata, rahatul si visinele si apoi faina. Amestecam usor si turnam in tava tapetata cu hartie de copt.

Nivelam si coacem tot la 180 de grade, pana incepe a se auri bezeaua; facem si o proba cu scobitoarea, pentru a vedea daca blatul e copt.

Cat avem blaturile in cuptor, ne apucam de crema. Mixam galbenusurile cu cele 7 (sau 6...) linguri de zahar.

Incorporam si praful de budinca si laptele, amestecam cu un tel in forma de para si fierbem crema la bain marie pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc in acest moment, lasam sa se racoreasca crema si o amestecam cu un pachet de unt. (Ori incorporati, lingura cu lingura, crema racita in untul frecat spuma).

Montam prajitura: blat galben, 1/2 crema, blat cu nuca, 1/2 crema, blat galben. Glazuram ori pudram cu zahar... Eu am procedat asa: blat galben, 1/2 crema, blat cu nuca, 1/2 crema, nuca de cocos :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu doua blaturi" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krem a la Krem